Når jeg er så træt som jeg er i disse dage, hvor jeg er oppe kl. 6 og ude af døren lidt over 7 for at nå på arbejde kl. 8, så kan jeg godt mærke at følelserne sidder uden på huden. Jeg er mere sårbar, lidt ked – bare af det hele, og min lunte er kort. Natalina fylder mere i mig i denne tid, hun er mit sårbare punkt i livet, hun er en del af min ked-af-det-hed når livet ikke bare kører derudaf. Hun vender konstant tilbage i mine tanker og jeg fylder mit hoved med alle de ting jeg er ked af, som jeg ikke fik gjort i forhold til hende.. og alle de ting jeg fik gjort, men gerne ville have gjort anderledes.. Jeg kan blive imponeret over, at jeg i dag, 4 år efter, stadig kan banke mig selv oven i hovedet over alle de ting – der er jo intet jeg kan gøre ved det nu, jeg kan ikke gøre det om. Natalina er død og borte og de ting vi foretog os i forbindelse med hendes død og begravelse og tiden derefter kan vi ikke ændre på, desværre.

En af de ting som altid vender tilbage og slæber mig med ned i et sort hul af fortrydelse, er at vi først og fremmest fik hentet hendes barnevogn før hun blev født. Jeg kunne simpelthen ikke vente med, at få den hjem så jeg kunne beundre den. Jeg gik også 10 dage over tid og jeg tror at ventetiden gjorde mit behov for at komme tættere på livet med det lille barn, som lå i min mave, altoverskyggende. Al den snak om, at man først bør hente barnevognen når barnet ER født gad jeg ikke høre på, jeg kunne ikke lade gammel overtro styre mit liv. Men overtroen sejrede, vi fik aldrig lov til, at køre en tur med den fine barnevogn – for Natalina kom ikke med hjem – hun kom direkte fra hospitalsvuggen og ned i dødens vugge – hendes kiste. Barnevognen fik vi min bror til, at levere tilbage til butikken – vi skulle jo ikke bruge den til noget, tænkte vi. At den barnevogn skulle komme til, at fylde så meget i mig selv den dag i dag, var uforudsigeligt. Jeg tror ikke jeg overdriver, hvis jeg påstår, at det i hvert fald er én gang om dagen at jeg tænker på Natalinas barnevogn. Det var en grå Emmal Junga og den var rigtigt fin og så var den en gave fra farmor… den var udvalgt til netop Natalina – det vil nok altid være hendes barnevogn også selv om hun aldrig lå i den. At præcis den grå farve var udgået, da vi året efter ventede Alicia, var jo slet ikke til, at bære. Jeg måtte nøjes med en der lignede lidt – men den er og bliver aldrig god nok… kun Natalinas grå barnevogn havde været helt rigtig. Så når jeg cykler eller går rundt i byen, holder jeg altid øje med alle barnevogne som jeg kommer forbi – for tænk hvis det var Natalinas.. eller en lignende. Og gang på gang bliver jeg mindet om, hvor ufatteligt tåbelige og uvidende vi var – tænk at vi bare sendte Natalinas barnevogn tilbage til butikken. Det fortryder jeg så inderligt, at jeg kan slet ikke slippe det… jeg kan slet ikke slutte fred med vores beslutning den gang og bare acceptere det. Jeg er så ubeskriveligt vred på mig selv over at vi ikke beholdte Natalinas barnevogn og bare gemte den indtil næste barn.

Nååh ja, sådan kan jeg finde rigtigt mange ting at fylde mit hoved og min dårlige samvittighed med. Gad vide om det nogensinde får en ende så jeg kan få ”fred”.??